marți, 8 ianuarie 2013

Aye-Aye

Aye-aye se hraneste cu fructe si insecte in padurea tropicala din Madascar. Se foloseste de degetul mijlociu mai lung pentru a scoate insectele de sub coaja copacilor. Este foarte rar, din cauza pierderii habitatului si persecutiei localnicilor, care cred despre el ca omoara oameni in timp ce dorm.

luni, 7 ianuarie 2013

Cazuarul

Cazuarul este o pasare care nu zboara si traieste in padurile tropicale din Noua  Guinee si Australia nordica. Pentru aparare se foloseste de ghiarele ascutite ca un brici, putand sfasia un atacator cu o singura lovitura de picior.

joi, 3 ianuarie 2013

Pasarea de gheata

Habitat

Pasarea de gheata poate fi gasita la malul apelor incet curgatoare , putin adanci, in locuri fara valuri. Deoarece consuma cantintati mari de pesti mici, trebuie sa traiasca langa ape curate si bogate in pesti.
    Prafera zonele cu copaci crescuti deasupra apelor. Apa trebuie sa fie suficient de limpede, inca sa vada prin ia. Multe pasari de gheata traiesc tot timpul anului la malul apelor din apropierea loculuide cuibarit. Vremea rece le obliga sa gaseasca suprafete de apa neinghetata, de aceia iarna le putem vedea frecvent si la malul mari.

miercuri, 2 ianuarie 2013

Capra domestica Elvetiana

Habitat

Si astazi traiesc caprele salbatice in regiunile montane din Asia de Sud-Vest. Si in Nordul insulei Creta a supravietuit  un efectiv mic. Aceste animale isi petrec ziua in cautare de hrana, timp in care sar indemanatice pe stanci. In lunga perioadade la domesticire a sa, capra domestica si-a marit capacitatea de adaptare. Este usor de crescut, insa femelele ce alcatuiesc grupuri mici sunt cele mai productive. Turmele sunt intretinute de regula in boxe sau in saivane.