Habitat:
Genetele se pot adapta la aproape orice tip de habitat, fie ca ieste vorba despre semidesert, tufaris, padure, savana sau campie inierbata. Sunt active noaptea si se misca silentiospe sol pe varful degetelor prevazute cu pernite, ori se catara in copaci.
Geneta isi petrece ziua intr-o scorbura din copac sau la adapostul unei scorbitura in stanca, unde doarme.
miercuri, 23 mai 2012
sâmbătă, 12 mai 2012
Mugurarul
Mugurarii au o capacitate mare de a pastra in gusa o cantitate de mancare incat isi poate hrani puii la fiecare jumatate de ora.
- Mananca seminte de frasin acestea fiind delicatese pentru ei.
- Acesti frasini rodesc la 2 ani astfel incat mugurarii sunt des intalniti in gradinile oamenilor cautand hrana.
- Desi este o pasare viu colorata nu prea iese in evidenta.
- Masculul are abdomenul de culoare roz aprins, baza cozii o au alba, si o pata neagra pe cap, iar pe spate este albastru-cenusiu.
- Femela are un colorit mult mai simplu.
- Aripile sunt la fel atat la masculi cat si la femele, ele fiind negre cu o dunga alba.
- Au o lungime de 15 cm, aripile au 25 cm si o greutate de 25 g.
- Ajung la maturitate la 1 an cloceste de 2 ori cate 4-5 oua.
- Puii ies din ou la12-14 zile.
Top 10 cele mai rapide animale terestre
1. Ghepardul (114 km/h)
Ghepardul membru al familiei pisicilor salbatice mari – este de departe cel mai rapid animal. Ghepardul are o acceleratie exploziva, fiind capabil sa atinga in 3 secunde, pornind de pe loc, o viteza de 114 km/h, fiind mai rapid decat majoritatea masinilor de curse.2. Pronghorn-ul (95 km/h)
Pronghorn-ul este un animal complet unic pe aceasta planeta, al carui nume inseamna “capra antilopa americana”, dar acest pronghorn – care seamana cu un cerb – nu este nici capra, nici antilopa, ci este singurul membru supravietuitor al unei specii foarte vechi, care a trait acum 20 de milioane de ani. Pronghorn-ul – un animal nativ din America de Nord – este cel mai rapid animal din emisfera vestica, care poate atinge o viteza de 95 km/h. Desi este mai lent decat ghepardul, pronghorn-ul isi poate mentine viteza maxima pe distante mult mai lungi, datorita faptului ca are inima si plamanii mari.3. Leul (80 km/h)
Leul care poate cantari pana la 250 kg – poate atinge viteze de pana la 80 km/h, atunci cand alearga dupa prada.4. Gazela lui Thomson (80 km/h)
Gazela lui Thomson una dintre cele mai cunoscute gazele, numita astfel dupa exploratorul Joseph Thomson – este intalnita pe pajistile si campiile intinse din nordul Tanzaniei si sudul Kenyei. Are o greutate de pana la 29 kg si simturile auzului, vazului si mirosului foarte bine dezvoltate, ceea ce ii compenseaza vulnerabilitatea din campiile intinse. Gazela lui Thomson poate scapa de pradatori si datorita abilitatii sale de a alerga cu o viteza de pana la 80 km/h, cat si capacitatilor sale de a se intoarce rapid si de a inainta prin sarituri.5. Gnu-ul albastru (80 km/h)
Gnu-ul albastru una din cele doua specii de gnu (gnu este o antilopa Africana de talie mare) – este un animal ierbivor vargat, intalnit in sudul si estul Africii, care poate atinge o viteza de 80 km/h.6. Springbok-ul (80 km/h)
Springbok ( este o gazela sud-africana ce cantareste pana la 50 kg. Aceasta poate sari in inaltime pana la 3 metri si jumatate, iar sariturile ei in lungime ating 15 metri. Astfel, Springbok-ul poate alerga cu viteze de pana la 80 km/h.7. Calul “Quarter” (76 km/h)
Calul “Quarter” este o rasa americana de cai, ce exceleaza in alergatul pe distante scurte, putand atinge o viteza de pana la 76 km/h.8. Cainele salbatic African (72 km/h)
Cainele salbatic African , care mai este cunoscut si sub denumirile: “Caine pictat” sau “Caine african de vanatoare” este un caine foarte rar, care cutreiera campiile, pajistile si padurile Africane. Desi cantareste pana la 36 kg, poate alerga cu o viteza de 72 km/h.9. Elanul (72 km/h)
Abonați-vă la:
Postări (Atom)