joi, 12 ianuarie 2012

Pisica Margay

  
  • Mod  de viata: PisicaMargay  ce are dimensiuni mici si un colorit deosebit, duce o  viata singuratica in padurile tropicale din America de Sud. Este activa  ziua. Noaptea doarme la bifucatie unor crengi sau intr-o scorbura. Se catara cu.                                                                                                                                  stiati ca...                                                           
  •   specia si-a primit numele stiintific dupa printul wied, ce in expeditie in padure din                     brazilia.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

miercuri, 11 ianuarie 2012

Ocelot

Habitat:                                                                                                                                                     Ocelotul traieste in padure si tufarisuri. Blana sa de un colorit viu, galben aprins, se contopeste perfect cu mediul in care traieste , ce este marcat de culorile roscat-aurii ale copacilor. In zonele cu tufaris, coloriti sau este mai sters tinzand mai degraba spre cenusiu, acesta fiind cel mai bun camuflaj pentru o astfel de. Ocelotul se catara cu indemanare in copaci ; isi imparte teritoriu de vanatoare cu o alta specie de felina, mult mai mica, ocelotul cu coada lunga. ambele specii traiesc in special in copaci, dar spre deosebire de cealalta specie, care se da jos din copac cu capul in nainte, ocelotul coboara cu spatele inainte. Multe feline isi pazesc teritoriile, in aceaste privinnta nici ocelotul  nu este exceptie. La hotarire teritorului sau marceaza copacii cu urina. Unii oceloti umbla in perechi.                                                                           

marți, 10 ianuarie 2012

Tigrul siberian

                                                                    Mod de viata: 

Tigrul siberian traieste pe un teritoriu urias, ce poate avia chiar si 3000 de kilmetri patrati. Daca intro anumite ragiune caseste o sursa acolo mai mulsi  ani. Daca prada este putina se intinpla sa atace animalele domestice, si masculu si femela isi marcheaza teritoruiu prin turilor pe scoarta copacilor. Teritorului unui mascul  se poate suprapune doar cu teritorui unui mascul se poate suprapune doar cu teritoriu memelelor. Masculii isi apara teritoriil doar fata de alti masculi. Cel mai indarjit isi apara zonele inportante cum ar fi cele vecine cu teritoriu femelelor sau cele bogate in hrana. Masculul duce un mod de viata singuratic. Este rabdator  cu femelele si accepta ca alti tigri , masculi ori femele , sa ii  traverseze teritoriul. 

     Femelele nasc 2-4 pui, după o perioadă de gestație de 104 zile.
Tigrii siberieni sunt vânători solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc să își ia în stăpânire un teritoriu propriu. Masculii se îndepărtează de locul unde s-au născut, însă femelele rămân adesea aproape de teritoriul mamei.
Se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici și bivoli.
Tigrul este o specie în pericol de dispariție. Tigrul siberian și tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclitate, aduse aproape în pragul dispariției.
Usor de recunoscut după blana lor vărgată, cei mai mulți tigri trăiesc în păduri sau în zone cu multă iarbă. Sunt înotători puternici și adesea se scaldă în lacuri sau râuri. Până în ultimele decenii au existat opt subspecii distincte de tigru. La ora actuală au mai rămas însă numai cinci, dintre care tigrul siberian se confruntă cu pericolul iminent al dispariției.                                                        
                                                                                                                     



Leopardul

Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40 - 80 kg, o înălțime de 60 - 80 cm și cu o lungime a corpului de până la 2 m.

Leopardul mai este cunoscut cu numele de  „Panthera pardus”.Acesta este un expert la catararea in copaci.
Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani. Leoparzii sunt animale nocturne Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.


Leoparzilor, foarte priceputi la catarat le place sa stea cocotati in copaci. Asemenea leilor, leoparzii vaneaza in tinpul noptii, insa vaneaza singuri.

duminică, 8 ianuarie 2012

Leul

Leul poate racni atat de puternic incat sunetul poate fi auzit la o distanta de aproape 10 kilometri de-a lungu savanei.      

Leii traiesc in grupuri care se numesc familii .A cestia isi ,petrec 20 de ore pe zi dormind. Noaptea cand este mai racoare ,femelele pornesc la vanaoare  pentru a aduce hrana intregii famili.

Leul este un mamifer din familia Felidae. Leul mascul poate fi recunoscut usor datorită coamei sale si poate cântări până la 250 kg. Femelele sunt mult mai mici, cântărind până la 150 kg. Leii trăiesc in jur de 20 ani. Leii sunt animale carnivore care trăiesc în grupuri de familii, consistind în femele înrudite, puii de ambele sexe, și un mascul neînrudit, care se împerechează cu femelele adulte. Familia:Leul își protejează familia în momentele în care este atacata. De aceea, leul se poate numi și un iubitor de familie. Femelele se ocupă cu vânatul, în timp ce masculii apără și mențin frontierele teritoriului. Masculii sunt dați afară din grup când ajung la maturitate. Cu toate că este cunoscut ca "regele junglei", leul este un animal care trăiește în câmpii deschise, și poate fi găsit prin toată Africa. Chiar și așa, este o specie în pericol, populații semnificative găsindu-se doar în parcuri naționale din Tanzania si Africa de Sud. Ultimul rămas al familiei leului asiatic (Panthera leo persica), care în vechime trăia din Grecia  până în India, trăieste în Padurea Gir din nord-vestul Indiei. Aproximativ 300 lei trăiesc într-un sanctuar din statul Gujara.